2017. július 31., hétfő

Hozzászólás a tanításhoz...III.



Kedves „Online Bibliaóra”!



…meglepetésemre sok dologgal egyetértek, ám keresztény körökben, főleg a karácsony megünneplésével kapcsolatos elítélő kijelentéseik nem túl népszerűek.

Kis gyermekként (kb. 6 évesen) kereszteltek meg reformátusnak, szüleim, és hívő kereszt szüleim... Akikért egyébként nagyon hálás vagyok az Úrnak! Ezek mellett az Úr sok dologban megvilágosított egy idősebb, felekezetektől független testvér által. Tőle értesültem először a karácsony pogány eredetéről és a gyermekkeresztség helytelenségéről is - többek között.

Érdekelne, hogy miként látjátok a mai világ helyzetét a bibliai próféciák tükrében? Érdekelne az elragadtatással kapcsolatos meggyőződésetek, továbbá mindaz, amit érdemesnek vélnek ezekkel kapcsolatban velem/velünk is megosztani...

Szeretnék megosztani Veletek egy írást (két részben), amit az előzőekben említett idősebb testvér és házi gyülekezete készített... Mellékeltem, remélem sikeresen küldöm...

Testvéri üdvözlettel: Zoli


Kedves Zoli! 


Lapunk kapcsolattartás menüjében a tegeződést javasoltuk, engedd meg, hogy éljünk is ezzel.

Örülünk, hogy több dologban is egyetértünk, javasoljuk is mindenkor, hogy inkább azt hangsúlyozzuk ki, ami összetart bennünket, (a Teremtő Istenbe és az Ő Fiába vetett hitünk) minthogy széthúzással bírálgassuk egymás látását, és azt keressük, ami elválaszt bennünket egymástól. Urunk, az úgynevezett főpapi imájában így könyörgött az Atyához: 


„De nemcsak ő érettök könyörgök, hanem azokért is, a kik az ő beszédökre hisznek majd én bennem; Hogy mindnyájan egyek legyenek; a mint te én bennem, Atyám, és én te benned, hogy ők is egyek legyenek mi bennünk:…” (Jn 17, 20-21) 

Emellett persze igyekezzünk kiállni mindenkor az igazság mellett.

A karácsonnyal kapcsolatos 10 számú tanításunk az újjászületett keresztyének körében tetszést keltett, míg másoknál „kiverte” a biztosítékot. A tanítás egyetlen mondatát sem kívánjuk utólagosan helyreigazítani, mi így látjuk ezt, a világ szinte minden részén felmagasztalt „ünnepet”. Az 1 Jn 2, 15 eleve óv bennünket a világ szeretetétől, ha pedig az egész világ szereti ezt az „ünnepet”, akkor itt, valami nem tiszta. Egyébként is, a karácsony, ma már a „vallásos keresztyének” körében sem az Úr Jézus Krisztus megtestesülésének a napja, ez már régen az evésről, ivásról, rokonlátogatásokról, felszínes érzelgősködésről, himnuszos éjféli(?) miséről és túllihegett ajándékozásról szól. Ideje lenne ezt őszintén bevallani. Mi, amikor megtértünk, ettől a bűntől is megszabadultunk. Mert elfogadtatta velünk a Szentlélek, hogy ami az emberek szemében magasztos, az Isten szemében útálatos.

Reméljük, hogy nem csupán ezt a tanításunkat olvastad el, mert a mai napig már 14 tanításunk van feltéve, ezek visszamenőleg is megtekinthetők, hiszen egyidejűleg vannak jelen lapunkon.

A gyermekek megkeresztelésével mi sem értünk egyet, erről, és magáról a keresztelkedésről előkészületben van egy újabb tanításunk.

A bibliai próféciákkal (nyilván csak egy részükkel) kapcsolatos véleményünket legközelebb a 19. és a 20. sz. tanításunkban fejtjük ki, ezek már készen állnak (kicsit előre dolgozunk) csak még nem kerültek fel a lapra. (Ezek címei: „Világbirodalmak hálójában”, illetve „Az Úr Jézus Krisztus visszajövetele”) A 20. sz. tanításunk, egy nagyobb terjedelmű, igazán tartalmas tanítás lesz. Kérjük, légy türelemmel!

Az elragadtatásról szól „Az első feltámadás” c. 12. sz. tanításunk. Nem olvastad?

A küldött anyagokat természetesen megkaptuk, köszönjük szépen. Véleményt mondani még nem tudunk róla, tanulmányozása hosszabb időt igényel. Térjünk vissza rá, ha már ti is olvastátok a fentebb említett 19, 20 sz. illetve visszamenőleg a 12. sz. tanításainkat

Az Úr Jézus Krisztus áldjon meg téged! Szeretettel: a Szerk. 
Folytatás holnap
Isten gazdag áldása legyen az áhítatok olvasóin 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!